UNION BUSINESS Kártevőirtás
 Főoldal
 Cégismertető
 Kártevok
 Kártevő írtó technológiák
 Kártevő írtás HCCP-hez
 Biztonsági adatlapok
 Referenciák
 Kapcsolat
 Vendéglátóhelyek, boltok
Árak
Kártevő irtás HACCP-hez
 

A HACCP története

1960-as években fejlesztették ki egy űrhajozási program keretében. Biztonságos élelmiszert kellett előállítani, amit a hagyományos végtermék ellenőrzéssel nem lehetett elérni, csak egy új szemléletű, folyamatosan vizsgáló rendszerrel.
Az 1970-es években Egyesült államokban, majd az 1980-as évektől Európában is gyorsan elkezd terjedni alkalmazása.
1993-ban adják ki a Magyar élelmiszerkönyv 1-2-18/1993. számú irányelvét, amely a HACCP-rendszer alkalmazására vonatkozó európai uniós alapdokumentum magyar megfelelője.
Az 1995. évi XC. törvény végrehajtási utasítása már tartalmaz kötelező előírásokat a rendszer egyes elemeinek élelmiszeriparban való alkalmazására vonatkozóan:
 - Az 17/1999 FVM-EüM együttes rendelete az élelmiszergyártóknak
 - A 80/1999 GM-EüM-FVM együttes rendelet pedig a vendéglátásban, a közétkeztetésben, a cukrászati és hidegkonyhai termékek előállítá-sában,élelmiszer forgalmazásban írja elő a   HACCP-rendszer kötelező bevezetését.

Hatékony kártevőirtás a HACCP előírás szerint

A kártevők elleni korszerű védekezés szervezése, az IPM (Integrated Pest Management) és az integrált védekezés végrehajtása, az IPC (Integrated Pest Control). Mindkét integrált forma, az IPM, illetve az IPG is ma a rendelkezésre álló valamennyi módszer, eszköz és gyakorlat alkalmazására vonatkozik. Magukba foglalják a műszaki megoldások alkalmazását, továbbá a különféle védekezési módszercsoportok és irányelvek mellett a megrendelő szakszerű felvilágosítását is.    E korszerű védekezési módszer kívánja felváltani a korábban alkalmazott eljárást, amely általában csak permetezés formájában nyilvánul meg. Mint ismeretes, a jogi előírások értelmében EU csatlakozással kezdődően az élelmiszer-feldolgozóipar után a közétkeztetés és a vendéglátás, valamint az élelmiszerforgalmazás területén is be kell vezetni és alkalmazni a HACCP-rendszert.
A rágcsálóirtó szerek kihelyezéséhez szerelvényeket kell használni. Az etetőhelyen csak lezárható, be- és kimeneti nyílással ellátott, belül osztottan elválasztott szerelvény alkalmazható, amelyet úgy kell kialakítani, hogy az ellenőrzés alkalmával annak használata (pl. rágásnyom, fogyasztás) jól látható legyen. Az etetőládákat egytől felfelé haladó, arab számozással kell jelölni. A kihelyezett, megszámozott etetőládákat a rágcsálóirtási térképként használt alaprajzon be kell jelölni, jelmagyarázat alkalmazásával. A szerelvények olyan műanyagból készülnek, melyek megfelelő technológiával újrahasznosíthatók, tartósak, az időjárási körülményeknek jól ellenállnak.

Az Integrált Kártevőirtási Rendszer feltételezi, hogy jól felkészült szakember alapos és körültekintő munkavégzése történik, korszerű készítmények és eszközök felhasználásával. Ennek az integrált rendszernek lényege a tervezett munkavégzés és programterv, valamint az állandó monitorozással végzett rendszeres ellenőrzés. Az adatok feldolgozását és elemzését havonta vagy esetenként szükséges megtenni, hogy az erre illetékes személy időben megkapja. A jelentésben feltüntetésre kerül a kártevőirtás és ellenőrzés során elvégzett munka, a helyesbítő és megelőző tevékenységek, valamint azok a szükséges teendők, melyeket a megrendelőnek kell elvégezni, illetve elvégeztetnie .

A megrendelőnek fokozott figyelmet kell fordítani, hogy kártevővel fertőzött árú ne kerüljön az épületbe. Rágcsálóirtást az épületek körül a szabadtéren is végeztetni szükséges A kézikönyv ide vonatkozó fejezetét érdemes pontosan megfogalmazni. Ezért a kártevőirtással szembeni követelményeket, a jogi hivatkozásokat itt szükséges feltüntetni. Ebben a részben ki kell térni a kártevők behatolásának és megtelepedésének megakadályozása érdekében tett, vagy tenni kívánt feladatokra. Elő kell írni a kártevőirtás előtti és utáni feladatokat. Rögzíteni kell magát a munkavégzést.

Egyedülálló ajánlatunk az azonnali interaktív szerződés kötés a HACCP-hez szükséges kártevőirtáshoz.

 
 
Egyedülálló ajánlatunk az azonnali interaktív szerződés kötés a HACCP-hez szükséges kártevőirtáshoz.